Startdag Basiscursus Veda Chanten (Yoga of Sound)

Laden Evenementen

In de introductiecursus Veda chanten leer je enkele vedische mantra’s zingen, beter gezegd: te reciteren. Dit zijn mantra’s uit oeroude teksten die dateren van 2500 tot 500 voor het begin van onze jaartelling. Deze veda’s en upanishads zijn opgetekend door de rishis (wijzen, filosofen, zieners) en ze beschrijven de geestelijke wereld. Ze worden beschouwd als een bouwwerk van de Goden aangezien ze door de rishis in trance zijn opgevangen als doorgevingen uit de kosmos. De teksten zijn niet zozeer devotioneel maar eerder een uitnodiging, een appèl aan die kosmische krachten in en om ons heen die ons aardse leven beïnvloeden.

Deze eeuwenoude traditie laat je kennismaken met de oervorm van de mantra. Deze staat ver af van de populaire liedvorm van de mantra in onze westerse wereld en in de huidige tijd. Toch is het er de bron van.

De introductiecursus Veda chanten is open voor iedereen. Je kunt de aangereikte kennis en ervaring gebruiken voor je eigen spirituele ontwikkeling en/of inzetten in je professionele praktijk.

Het leren chanten van vedische mantra’s vraagt om commitment: het is niet simpelweg het zingen van liedjes. Het betekent dat je moet willen studeren op de juiste uitspraak van het Vedisch Sanskriet, want dat is de taal van de mantra’s, op het juiste ritme, op de juiste intonatie en op de juiste toonhoogte. Het Vedisch chanten is gehouden aan strikte regels en juist door die in acht te nemen ervaar je de diepe en krachtige werking ervan.

De cursus bestaat uit een startdag en vijf vervolgbijeenkomsten.
De startdag is ook als afzonderlijke introductieworkshop te volgen (dus zonder de overige bijeenkomsten).
De vervolgbijeenkomsten zijn ook LIVE ONLINE via Zoom te volgen (niet de startdag).

Startdag: 8 februari 2025 (Yogacentrum Zweiersdal Oosterbeek) 10:00 – 16:00 uur

Vervolgbijeenkomsten in De Steeg (gem. Rheden) 10:00 – 12:00 uur
8 maart
15 maart
29 maart
5 april
12 april

Kosten: € 285
Startdag (afzonderlijk geboekt): € 115

Deel dit bericht met je vrienden!

Ga naar de bovenkant