Al vele jaren beoefen ik het zingen, reciteren en bestuderen van mantra’s. Het is een belangrijk onderdeel van mijn spirituele discipline. Ik werk als life- en spiritueel coach, klanktherapeut en docent-musicus. Daarnaast bouw ik in mijn eigen atelier klanktafels en monochords. Muziek, spiritualiteit en de natuur zijn belangrijk in mijn leven. Mijn eerste muziekinstrument bespeelde ik als jongen van 9 (de trommel in de dorpsdrumband), al snel daarna kwamen de saxofoon, electrische gitaar, piano en de sitar. Ik zong op mijn vijftiende in een jongerenkoor en ben sindsdien blijven zingen, vooral oude muziek, van Gregoriaans tot laat Barok. De natuur heeft me al vroeg in mijn leven eenheidservaringen bezorgd en ik realiseer me pas sinds ik mediteer wat de natuurwandelingen die ik als tiener maakte, mij hebben gebracht: contact met het Absolute. Al die aspecten komen perfect samen in wat ik momenteel doe. Na een carrière als docent en manager in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs presenteerde het Universum aan mij een nieuwe “opdracht”. De ontmoeting met mijn spiritueel leraar Sri Vasudeva in 2005 speelde daarin een cruciale rol. Hij heeft mij laten ervaren wat het chanten van mantra’s met mensen doet. Niet lang daarna kocht ik mijn eerste harmonium en niet lang daarna bespeelde ik het op allerlei plaatsen, met vele mensen. Inmiddels verzorg ik er opleidingen mee en importeer ik harmoniums en diverse andere Indase instrumenten. Kijk maar eens in mijn instrumentenwinkel. Ik heb mijn mantrazang ontwikkeld binnen de traditie van de Siddha Yoga maar ik ben inmiddels ook bekend met het “chanten” uit andere tradities. Je kunt me bijna iedere dinsdagavond treffen waar ik  samen met Guru Ohm mantra’s zing in Oosterbeek.
Enkele jaren geleden volgde ik een vakopleiding tot meubelmaker om te kunnen starten met het bouwen van “klanktafels” en “monochords”. Ook stem en repareer ik zelf het Indiaas harmonium. Ik zie ernaar uit om met jou kennis te maken.

Veel heb ik te danken aan yogi en kundalinimeester Sri Vasudeva. Hij heeft mij geïnspireerd en begeleid op mijn spirituele zoektocht. Hij komt voort uit de Siddha Yoga traditie en houdt zelf erg van het zingen van mantra’s. De mantra’s die ik met hem gezongen heb staan voor eeuwig in mijn geheugen (en daar voorbij)  en brengen mij, van alle mantra’s die ik zing, het dichtst bij de Bron. Al die keren dat ik in zijn ashram verbleef en met hem de MahaShivratri mocht voorbereiden en spelen waren mooie ervaringen die ik met me meedraag in mijn eigen lessen.

Mocht je meer willen weten over mijn leraar en zijn leven en werk, kijk dan op www.blue-star.org