Opleiding Mantrazang & Indiaas harmonium

Leer mantra’s zingen en jezelf begeleiden op het Indiaas harmonium

Meerdere malen per jaar gaat de opleiding “Mantrazang & Indiaas harmonium” van start op diverse plaatsen in het

20150207_121014

land (Loenen, De Steeg en Alphen aan den Rijn). In deze opleiding leer je hoe je met het Indiaas harmonium het zingen van mantra’s kunt begeleiden. Hetzij omdat je mantrazang in een groep wilt kunnen leiden of om met het chanten je eigen spirituele discipline te verdiepen.

Voor yogadocenten, docenten mindfulness en meditatieleraren is het een waardevolle beroepsscholing waardoor zij verdieping geven aan de uitoefening van hun werk. De opleiding past in de traditie van de Nāda Yoga: de yoga van het geluid, de klank. Er is een basisopleiding en een vervolgopleiding. Je kunt ook deelnemen aan de intensieve zomeropleiding.

Het is raadzaam om vóór je je aanmeldt voor de basisopleiding éérst de introductieworkshop te volgen. Je maakt dan intensief kennis met het Indiaas harmonium, met de docent en met de werkwijze.

Je kunt voor de periode dat je de opleiding volgt, een harmonium bij mij huren. De kosten daarvan bedragen 25 euro per maand. Je kunt ook een harmonium bij me aanschaffen, d.m.v koop of huurkoop.

 

Basisopleiding mantrazang & Indiaas harmonium (Loenen, De Steeg, Alphen aan den Rijn)

De basisopleiding bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur en duurt ongeveer een half jaar. De groepsgrootte varieert van 3 à 5 personen in De Steeg tot 5 à 8 personen in Alphen aan den Rijn. Je ontvangt cursusmateriaal op papier alsmede audio- en videobestanden van de mantra’s en het bespelen van het Indiaas harmonium. Klik HIER voor de actuele cursusdata en prijzen. Klik hier als je je direct wilt AANMELDEN.

Als je de basisopleiding hebt gevolgd:P1030227

 • Heb je je eigen beleving van het chanten verdiept  
 • Kun je jezelf eenvoudig begeleiden op het Indiaas harmonium
 • Ken je veel verschillende mantra’s, hun betekenis en hun achtergrond (herkomst / traditie)
 • Ken je de basis van de Westerse harmonieleer (akkoorden)
 • Heb je je zangtechniek verbeterd
 • Kun je als docent yoga en/of meditatie je lessen verder verdiepen

Vervolg-opleiding mantrazang & Indiaas harmonium

Ook in de vervolgopleiding leer je natuurlijk weer heerlijke, nieuwe mantra’s, maar het accent zal nu meer komen te liggen op het bewustworden van je adem- en zangtechniek en van de energie die je daarmee overdraagt op een groep. Je leert ook om een mantra te beginnen en af te bouwen. Daarnaast ga je de akkoorden en vingerzetting uitzoeken bij nieuwe mantra’s die je zelf uitkiest. Bij dit alles verliezen we de spirituele discipline natuurlijk nooit uit het oog.

De vervolgopleiding bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur en duurt ongeveer een half jaar. De groepsgrootte bedraagt maximaal 7 personen (in De Steeg maximaal 5). Je ontvangt cursusmateriaal op papier alsmede audio- en videobestanden van de mantra’s en het bespelen van het Indiaas harmonium. De vervolgopleiding is erop gericht Klik HIER voor de actuele cursusdata.

LET OP: je kunt de vervolopleiding ook als ZOMERCURSUS volgen!!

Als je de vervolgopleiding hebt gevolgd:

 • Kun je jezelf goed begeleiden op het Indiaas harmonium
 • Ken je de basis van de Westerse harmonieleer (akkoorden)
 • Heb je je zang- en ademtechniek verder ontwikkeld
 • Kun je leidinggeven aan het zingen van mantra’s in een groep (kirtan)
 • Kun je het zingen van mantra’s effectief inzetten bij yoga- en meditatielessen
 • Kun je zelf de akkoorden vinden bij een mantra
 • Ken je wat achtergronden van de Indiase traditionele muziek en ken je de basis van de Westerse harmonieleer / akkoordenleer
 • Ben je je (meer) bewust van de inzet van de verschillende chakra’s bij het zingen
 • Heb je kennisgemaakt met de tanpura en de sandawa bij het zingen van mantra’s
NB: Je brengt je eigen muziekinstrument mee. Indien je dat niet hebt kan ik je adviseren bij de aanschaf van een harmonium. Ik bied ook de mogelijkheid om gedurende de cursus een harmonium te huren (zolang de voorraad strekt). Als je jezelf liever op gitaar wilt begeleiden verwacht ik dat je de basis van het gitaarspel (akkoorden) beheerst.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.