Enlightening mantra mornings

Een (ver)licht(end) zomerprogramma, 10 t/m 16 augustus in Oosterbeek

Het is heerlijk om de dag te beginnen met het zingen van mantra’s. Het is niet voor niets dat deze praktijk in nagenoeg alle spirituele tradities bestaat. In het Hindoeïsme spreekt men van “brahmamuhurta”: het uur van God. Dit tijdsblok van 3 uren duurt van 3:00 uur tot 6:00 uur in de ochtend. In deze stille uren kun je God het dichtst naderen, of God jou.

Van 10 tot en met 16 augustus kun je samen met Gauranga de dag zingend beginnen. Ook dan zingen we in een blok van tweeënhalf uur, maar omdat het vakantie is beginnen we niet ‘s nachts om drie uur, maar ‘s ochtends om half tien 🙂 . Kun je eerst lekker ontbijten.
Het programma bestaat uit eenvoudige en inspirerende mantra’s, veelal uit de devotionele stromingen. Geen lange en ingewikkelde Sanskriet teksten maar pakkende herhalingen en melodieuze en opbeurende zang. We zingen zowel traditionele versies (die je dagelijks in de Indiase ashrams kunt horen) als bekendere melodiën van “artiesten” als Krishna Das, Snatam Kaur, Gurunam Singh, Ram Das en Deva Premal.

Het chanten wisselen we af met verdieping in de teksten, een enkele les op het Indiaas harmonium: je leert dit instrument zelf te bespelen op een eenvoudige wijze. Je hoeft het niet mee te brengen, het staat voor je klaar. We eindigen met een klankmeditatie.

Het is een ontspannen manier om je vakantie te combineren met spirituele discipline, al is het hier “discipline” met een knipoog.

Aanmelden

Wanneer: 10 t/m 16 augustus
Dagelijks van 9:30 tot 12:00 uur
Waar: Yogacentrum Zweiersdal in Oosterbeek
Kosten hele serie: € 150,= | losse ochtend: € 25,=

Covid-19 richtlijnen

Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen m.b.t. Covid-19. Dat betekent dat je niet deelneemt als je de betreffende specifieke klachten hebt. In de yogazaal is voldoende ruimte om anderhalve meter afstand te bewaren. Het aantal deelnemers is gemaximeerd.