Zomercursus / retraite De Kracht van Mantra

Home/Zomercursus / retraite De Kracht van Mantra
Laden Evenementen

Nada Yoga: de Yoga van de Klank

Yoga kent vele stromingen. Eén daarvan is de Nāda Yoga, de yoga van de klank. Nāda Yoga is gebaseerd op een eeuwenoud stelsel van mantra’s, klanken, toonsystemen en oefeningen en ontwikkelt zich door tot op de dag van vandaag. Het systeem helpt ons om stress te verminderen, onze gezondheid te bevorderen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren en te begeleiden. Zoals alle vormen van yoga vindt ook deze haar wortels in het oude India. Hoewel de Nāda Yoga een zelfstandige stroming is, kan zij perfect worden gecombineerd met nagenoeg iedere andere stroming binnen de yoga.

De mantra staat centraal

In een vijfdaagse zomercursus verkennen we daarom de Yoga van de Klank, en de mantra in het bijzonder. We duiken in de geschiedenis ervan en je leert mantra’s kennen, begrijpen en toepassen vanuit een drietal verschillende traditionele invalshoeken: vanuit de shabda yoga, vanuit de shakti yoga en vanuit de bhava yoga. Daarnaast verkennen we een vierde element namelijk de muzikale achtergronden, toonsystemen en klanken.

Inhoud van de cursus

  1. Mantra’s uit verschillende stromingen
  2. Sanskriet
  3. Chanten met tanpura, monochord en shrutibox
  4. Filosofische en mystieke achtergronden
  5. Muzikale achtergronden
  6. Zang- en ademtechnieken

Voor wie?

Deze cursus is open voor iedereen. Je kunt de aangereikte kennis en ervaring gebruiken voor je eigen (spirituele) ontwikkeling en/of inzetten in je professionele praktijk. Ben je yogadocent? Dan kun je je lessen verdiepen en verrijken met mantra en klank. Liefhebbers van mantrazang biedt het een verbreding en uitbreiding van het begrip en de ervaring  met mantra’s. Muzikanten en zangers krijgen de mogelijkheid zichzelf meer spiritueel te ontwikkelen. Als klankwerker of -healer ontdek je nieuwe technieken om in te zetten in je eigen praktijk.

Als je een muziekinstrument bespeelt, zoals het Indiaas harmonium of de gitaar, heeft dat een zekere meerwaarde, maar het is geen voorwaarde. Ben je bekend met yoga en meditatie? Ook dat heeft zeker meerwaarde, maar is geen voorwaarde voor deelname.

Praktische zaken

Omvang:                     5 dagen van 10:00 tot 15:30 uur (24 augustus tot 13:00 uur)
Lesdata:                      20 t/m 24 augustus 2021
Locatie:                       Centrum Zweiersdal Oosterbeek
Aantal deelnemers:    minimaal 10, maximaal 20
Kosten:                       € 525 euro incl 21% BTW)

Inclusief gebruik van instrumenten (tanpura, monochord, shrutibox), en een uitgebreide reader.
Exclusief maaltijden en eventuele overnachtingen. Je regelt je maaltijden en eventuele overnachting zelf. Zo kun je je cursus omtoveren tot een persoonlijke retraite.

Combinatie: aansluitend aan deze cursus vindt de driedaagse mantra- en meditatie-retraite met Manish Vyas plaats.
Je kunt deze vijfdaagse zomercursus uitbreiden met het weekeinde tegen een gereduceerd combi-tarief van 810 euro (inclusief 21% BTW).

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant