Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In deze tweedaagse cursus ga je zelf aan de slag met de tanpura, het monochord en de shrutibox en leer je hoe je mantra’s (of vrije klanken) kunt zingen bij deze instrumenten.

De tanpura is een traditioneel Indiaas muziekinstrument. Het is een begeleidingsinstrument waarop geen melodie kan worden gespeeld. Het brengt in een continue stroom de grondtoon voort waarop de andere instrumenten en/of de zangers hun melodie laten ontstaan. Het monochord is de westerse tegenhanger van de tanpura. De Shrutibox is een mini-harmonium. Alle instrumenten brengen een rijk palet aan boventonen voort, waardoor ze een sterk meditatieve uitwerking hebben.

In de workshop leer je de instrumenten te gebruiken en af te stemmen.

Het zingen van mantra’s met een monochord of tanpura is “anders”. Je zult merken dat je de melodielijn gaat aanpassen aan de grondtonen die je kiest. In deze workshop ontdek je hoe je dat doet. We noemen dit een “modale” manier van muziek maken. Het is bovenal erg meditatief. Bovendien zul je gaan ontdekken dat het zingen op deze manier erg bevrijdend is voor je stem.

De workshop wordt gegeven in De Steeg (gemeente Rheden) en duurt twee dagen.

De prijs omvat de volledige cursus, het gebruik van de muziekinstrumenten en op beide dagen een vegetarische lunch.

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8.

Programma:

zaterdag & zondag
10:15 aankomst
10:30- 13:15 workshop
13:15 – 14:30 lunch en pauze
14:30 – 16:30 workshop

Aanmelden