Sri Hanuman Chalisa (cursus in 5 lessen)

Home/Sri Hanuman Chalisa (cursus in 5 lessen)
Laden Evenementen
Evenementenreeks Evenementenreeks: Sri Hanuman Chalisa (cursus in 5 lessen)

Zing (en speel) de Sri Hanuman Chalisa

De Hanuman Chalīsa is één van de bekendste en meest gezongen hymnes uit het hedendaags hindoeisme.
Deze chalisa, een lied bestaande uit veertig versregels, is opgedragen aan Sri Hanuman, de “aapgod” die een belangrijke rol speelt in de Ramayana.
Sri Hanuman is de verpersoonlijking van de ultieme toewijding. Heeft oersterke ego-kwaliteiten die hij volledig ten dienste stelt van Sitaram, van het goddelijke. Hij draagt rāmasita in zijn hart.

Het vers is geschreven door Tulsidas in de taal Avadhi. Dat is tevens de taal waarin we hem in deze cursus zullen leren chanten.

Van een dergelijk veelgezongen lied zijn er diverse melodiëen. We zullen hier kiezen voor de eerste versie (hij heeft er meerdere gemaakt) van Krishna Das.

De cursus bestaat uit vijf lessen en je kunt deze zowel op locatie als via internet (Zoom) bijwonen. De kosten voor beide zijn gelijk. In de cursus leer je de chalisa chanten, met aandacht voor de uitspraak, voor de betekenis en voor de esoterie van de tekst.

Als je het Indiaas harmonium kunt bespelen kun je je in de cursus tevens toeleggen op het begeleiden van de Hanuman Chalisa. Dat geldt ook voor de gitaar.

De cursus bestaat uit vijf lessen: 8 en 22 april, 13 en 27 mei, 10 juni

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant