Sri Guru Gita

Home/Sri Guru Gita
Laden Evenementen
Recurring Event Evenementenreeks: Sri Guru Gita

Sri Guru Gita: het lied van de guru

september: 24
oktober: 8 & 29
november: 12 & 26
december: 10

“Om. Gegroet heer der goden, O allerhoogste, O leraar van het universum, O welwillende, O grote God, wil mij inwijden in de kennis van de Guru. O Heer, via welk pad kan een belichaamde ziel éénworden met Brahman (de absolute werkelijkheid)? Heb mededogen met mij, O Heer! Ik buig voor uw voeten”.

Zo begint de Sri Guru Gita, het lied van de Guru. Het lied over het guruprincipe. Want, zoals zal blijken uit de tekst, is Guru vooral een beginsel, een kracht, die in al wat leeft aanwezig is en het geïncarneerde Zelf bijstaat zichzelf te manifesteren. De persoon, het ego, wordt meer en meer transparant en komt volledig in dienst van de goddelijke ziel. In het lied wordt beschreven hoe die weg voert en wat de reiziger kan meemaken op het pad van zelfverwerkelijking.

Het is een prachtig lied met, in de oorspronkelijke vorm waarschijnlijk 400 verzen, opgenmoen in de Skanda Purana, een grote verzameling van Indiase spiritueel-religieuze geschriften. Sri Vasudeva, mijn spiritueel leraar, heeft 108 verzen geselecteerd die iedere ochtend in zijn ashram gezongen worden. Deze 108 verzen zullen we in deze cursus ín- en béstuderen. Je leert de Sri Guru Gita zingen met de juiste uitspraak van het Sanskriet, jezelf begeleiden op het Indiaas harmonium (optioneel) en we zullen de esoteriche, spirituele betekenis analyseren en bespreken.

Een redelijk toegankelijke opname van de Sri Guru Gita (180 verzen, dus uitgebreider dan wat wij zullen doen) vind je HIER. De melodie is gelijk. De uitspraak is helaas doorspekt met Amerikaanse accenten…

Deze cursus is zowel ONLINE als (op hetzelfde moment) LIVE op locatie te volgen.

De cursus kost 265 euro. Bij inschrijving doe je een aanbetaling van 55 euro.

Lesdata: zaterdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur in De Steeg 
september: 24
oktober: 8 & 29
november: 12 & 26
december: 10

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant