Ontmoetingsdag Mantrazingen community

Laden Evenementen

Vandaag komen we weer bij elkaar om samen een ‘Mantrazingen community day’ te beleven. Ons doel is een inspirerende bijeenkomst te co-creëren Op basis van het zingen en chanten van mantra’s.

Wat gaan we doen?
We zingen en spelen bekende en minder bekende mantra’s, onder andere uit de harmoniumcursussen I en II. Er is tijd en aandacht voor recitaties van mantra’s in de Vedische stijl met daarbij het gebruik van de tanpura en/of shrutibox. We beginnen met het toelaten van de Stilte en een enkele prānāyāṃa (ademoefening). Tegen het einde van de middag zullen we een mantra kiezen die we 108 keer chanten, een bijzondere ervaring. Het is een dag die we samen creëren.

Voor wie?
Voor wie een mantra méér dan zomaar een liedje is en zin heeft in een dag met afwisselend (uitbundig) zingen en in stilte mediteren. Iedereen die ooit bij Gauranga een cursus of workshop heeft gedaan en iedereen die van plan is dat nog te doen is welkom! Je kunt je eigen muziekinstrument meebrengen, mits je het redelijk bespeelt, zoals een Indiaas harmonium, gitaar, drum, fluit, viool of welk instrument dan ook. Natuurlijk ben je ook welkom met ‘slechts’ je eigen stem als instrument.

Wat gaan we doen? We zingen en spelen mantra’s uit de harmoniumcursussen I en II. Er is ruimte voor recitaties van mantra’s in de Vedische stijl met daarbij het gebruik van de tanpura en/of shrutibox. We beginnen met een het toelaten van de Stilte en een enkele prānāyāṃa. Het is een dag die we samen creëren, kom daarom vooral met suggesties en wensen. Natuurlijk ben je ook welkom met ‘slechts’ je eigen stem als instrument.

Voor wie?  Voor iedereen die (een beetje) Indiaas harmonium speelt en/of gitaar, drum, fluit, viool (of welk instrument dan ook), houdt van het zingen van mantra’s (voor wie mantra’s meer dan zomaar liedjes zijn) én bij Gauranga één of meerdere cursussen heeft gevolgd (al is dat niet strikt noodzakelijk) . Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

Wanneer? 2 juni 2024, 10:30 – 16:00

Waar? Yogacentrum Zweiersdal, Oosterbeek

Wat kost het?  5o euro

Lunch: breng zelf je lunch mee (of maak gebruik van de mogelijkheden in de buurt)

Deel dit bericht met je vrienden!

Ga naar de bovenkant