De Kracht van Mantra (najaarscursus)

Home/De Kracht van Mantra (najaarscursus)
Laden Evenementen
Recurring Event Evenementenreeks: De Kracht van Mantra (najaarscursus)
4 en 18 november, 2 en 16 december 2022

In deze vierdaagse cursus (4 en 18 november, 2 en 16 december 2022) De Kracht van Mantra ontdekken we de “Yoga van de Klank”. We duiken in de historie van het gebruik van mantra’s en je leert mantra’s kennen, begrijpen en toepassen vanuit een drietal verschillende traditionele invalshoeken: vanuit de shabda yoga, vanuit de shakti yoga en vanuit de bhava yoga. Daarnaast ontdekken we een vierde element namelijk de muzikale achtergronden, toonsystemen en klanken.

Yoga van de klank

Yoga kent vele stromingen. Eén daarvan is de Nāda Yoga, de yoga van de klank. Nāda Yoga is gebaseerd op een eeuwenoud stelsel van mantra’s, klanken, toonsystemen en andere oefeningen dat tot op de dag van vandaag in ontwikkeling is. Het systeem helpt ons om stress te verminderen, onze gezondheid te bevorderen en onze spirituele ontwikkeling te stimuleren en begeleiden. Zoals alle vormen van yoga vindt het haar wortels in het oude India. Hoewel de Nāda Yoga een zelfstandige stroming is, kan hij perfect worden gecombineerd met nagenoeg iedere andere stroming binnen de yoga.

Voor wie?

Deze cursus is open voor iedereen. Je kunt de aangereikte kennis en ervaring gebruiken voor je eigen (spirituele) ontwikkeling of inzetten in je professionele praktijk.

Ben je yogadocent? Dan kun je je lessen verdiepen en verrijken met mantra en klank. Liefhebbers van mantrazang biedt het een verbreding en uitbreiding van het begrip en de ervaring  met mantra’s. Muzikanten en zangers krijgen de mogelijkheid zichzelf meer spiritueel te ontwikkelen. Als klankwerker of -healer ontdek je nieuwe technieken om in te zetten in je eigen praktijk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant