Cursus chanten met tanpura en shrutibox (vier lessen)

Home/Cursus chanten met tanpura en shrutibox (vier lessen)/Cursus chanten met tanpura en shrutibox (vier lessen)
Laden Evenementen

Leer chanten met tanpura en shrutibox

In deze cursus van vier bijeenkomsten leer je de Indiase tanpura en de shrutibox écht te gebruiken bij het chanten. Beide muziekinstrumenten hebben in muzikale zin een ondersteunende rol. Ze hebben een sterk meditatieve werking en je kunt ze dus uitstekend inzetten om het zingen van mantra’s te begeleiden en meditaties te verdiepen. Binnen korte tijd verdwijnt het actieve dagdenken naar de achtergrond en krijg je toegang tot diepere lagen van je bewustzijn.

Je zult ervaren welke bijdrage ze kunnen leveren aan (meditatief) chanten. Als het bespelen je vlot afgaat kun je er je eigen zangstem bij inzetten. In de workshop leer je de achtergronden van de instrumenten kennen, alsmede iets over de stemming ervan.

Tijdens de cursus bespeel je zowel de tanpura als de shrutibox, maar je kunt je in het bespelen ervan thuis wel specialiseren. Voor de cursus is het aan te bevelen je eigen instrument mee te brengen. Je kunt een tanpura of shrutibox huren of aanschaffen. Ik help je daar graag bij.

Inhoud:

* klanken, intuïtief zingen en afstemmen op tanpura en shrutibox
* stemmen en stemmingsmogelijkheden van de tanpura
* stemming in 440Hz, 432 Hz en andere mogelijkheden
* basis muziekkennis: toonsysteem, grondtoon en kwint, basis akkoordenleer
*  enkele sanskriet mantra’s

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten: 30 oktober (zondag), 19 november (zaterdag), 27 november (zondag) en 17 december (zaterdag), steeds van 13:30 uur tot 16:00 uur.
Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers!
Leslocatie: Ursula van Raesfeltlaan 26, 6994BC De Steeg
De kosten bedragen € 330,=, bij aanmelding doe je een aanbetaling. De rest van het cursusbedrag voldoe je na ontvangst van de factuur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant