Adem, mantra & meditatie

Home/Adem, mantra & meditatie
Laden Evenementen
Recurring Event Evenementenreeks: Adem, mantra & meditatie

Ontdek en leer hoe je je meditatie kunt verdiepen door je voor te bereiden met ademoefeningen en het zingen van mantra’s.

Data: vrijdagavond van 7 oktober t/m 16 december (m.u.v. 21 oktober – herfstvakantie) 19:00 – 20:30 uur

Mediteren kun je niet “doen”. Net zo min als gaan slapen. Als je gaat slapen tref je voorbereidingen; je poetst je tanden, je kleedt je uit, gaat liggen en doet het licht uit. De slaap moet vervolgens vanzelf komen. Zo ongeveer is het ook met mediteren. De staat van meditatie kun je niet afdwingen. Wél kun je goede voorbereidingen treffen waardoor je meditatie óf gemakkelijker intreedt óf ook dieper wordt. Ademoefeningen en het zingen van mantra’s zijn van die voorbereidende activiteiten.

In een programma van tien weken ga je op deze manier te werk. Iedere vrijdagavond neem je negentig minuten de tijd om tot jezelf en tot rust te komen. Je begint met ademhalingsoefeningen die worden gevolgd door het zingen van mantra’s. De -deels- geleide meditatie die daarop volgt maakt gebruik van de effecten van de oefeningen die je daarvoor hebt gedaan. Ontdek het zelf. Het is een heerlijke manier om je werkweek af te sluiten voor wie op vrijdag aan het weekeinde begint.

Je kunt de eerste bijeenkomst vrijblijvend bijwonen als kennismaking (je betaalt wel de kosten voor die ene avond). Aansluitend kun je beslissen of je de hele serie meedoet.

Deel dit bericht met je vrienden!

Titel

Ga naar de bovenkant