Veel mensen die op het klankbed hebben gelegen vertellen dat ze het “grenzeloze” hebben ervaren, zo diep is soms de ontspanning. Deze vorm van klanktherapie is zowel een aanrader voor wie lichamelijke rust zoekt als voor wie “het hoofd leeg wil maken”. Het heeft een balancerend effect op je energiehuishouding.

Het soundbed of in het Nederlands, klanktafel, is een klankinstrument in de vorm van een massagetafel. Aan de onderzijde zijn zo’n 50 snaren bevestigd die, als de bespeler of therapeut ze in trilling brengt, een continue, boventoonrijke klank voortbrengen. Het soundbed wordt gebruikt als therapeutisch of meditatief instrument. Het vraagt om een cliënt en een bespeler (therapeut). Als je als cliënt op de tafel ligt (lekker warm aangekleed en een dekentje over je heen) word je volledig omgeven door en opgenomen in een wolk van rijke klanken. In de oneindige reeks boventonen hoor je allerlei melodieën en “engelenkoren” al wordt er geen enkele melodie gespeeld. De vibraties van de snaren dringen diep in je weefsels door en doen daar hun diep ontspannende werk.